Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-11-2009  

TV uitzendingen over armoedebestrijding in Almelo

 

ALMELO - Netwerk TV besteed vanavond in haar uitzending tussen 20.25 uur en 21.30 uur op Nederland II aandacht aan de schuldhulpverlening in Nederland. In de uitzending ook een Almelo's voorbeeld waarin al 15 maanden wordt gewacht op een hulpverleningstraject terwijl de maximum wachttijd door de gemeenteraad is gesteld op 6 maanden. Omdat de schuldhulp zolang op zich laat wachten is het een komen en gaan van deurwaarders en loopt de schuld alleen maar hoger op. 
De Voedselbank Almelo - die geen financiële onderstening krijgt van de gemeente - helpt de bewuste persoon wekelijks met een voedselpakket. Van de uitgifte bij de Voedselbank Almelo zijn eveneens opnamen gemaakt.

De gemeenteraad kan vanavond niet kijken, want die voert tegelijkertijd het eigen debat over armoedebestrijding in Almelo.

< Woensdagavond haalt Almelo weer de TV met de uitzending 'De Grote Droomwens' eveneens om 20.30 uur op RTL4. In de hoofdrol een Almelo's paar uit de Bosstraat dat door een familielid is voorgedragen om te worden geholpen. 
Presentatrice Nicolette van Dam helpt in 'De Grote Woonwens' mensen die zich in een uitzichtloze en hachelijke woonsituatie bevinden. Een vakteam verrast met een aantal broodnodige aanpassingen hun woning.

In juni was Nicolette ook in Almelo voor TV-opnames maar toen ging het over promo-opnames voor de uitzending 'Wie kent Nederland'.

Archief
Terug naar vorige pagina