Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-11-2009  

Vernieuwers te gast bij Zakelijk Almelo

 

ALMELO - Tijdens de bijeenkomst van Zakelijk Almelo ondervroeg gespreksleider Martin Steenbeeke o.a. Louis Buiting (algemeen directeur Buiting Machinebouw en Staalconstructies B.V.), Harry Hulman (manager Objectief Ondernemers Adviespunt) en Elwin Groenevelt directeur van Qredits (financiering micro-kredieten).

Buiting is een uitstekend geoutilleerde onderneming in de machinebouw en staalconstructie. Buiting werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers aan indrukwekkende staalconstructies. Bijna alle bewerkingen worden in eigen bedrijf uitgevoerd. Buiting Staalbouw opende in mei dit jaar als eerste zijn nieuwe vestiging op het XL Business Park bij Bornerbroek. Met deze nieuwe vestiging heeft Buiting ‘alle ruimte voor grootse plannen’.

Objectief Ondernemers Adviespunt (OOA) is de nieuwe naam van Stichting Nieuw Ondernemen Regio Almelo (SNOR, 1985). In bijna 25 jaar zijn ruim 1.000 mensen met de hulp van de stichting een onderneming begonnen. Iedere Twentse ondernemer is welkom, al ligt het accent vooralsnog op de regio Almelo.
OOA werkt onder meer samen met stichting Micro Krediet Nederland, beter bekend als Qredits. Het is een gespecialiseerde kredietverlener die zich richt op de financiering van kleine ondernemingen in Nederland. Qredits-directeur Elwin Groenevelt zal Harry Hulman tijdens het vraaggesprek seconderen.

Columnist was mr. Wim van der Elst (directeur WordPower B.V. en voorziiter MKB Almelo)

Verslag van de avond volgt.

Fotoreportage (23 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina