Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-09-2019  

Van der Hout vertrekt met Almelose Stadsspeld

Nieuwe directeursfunctie bij Siza Zorg Arnhem
 

ALMELO – Peter van der Hout, directeur Aws Beter Wonen, heeft tijdens zijn afscheidsreceptie de zilveren Almelose Stadsspeld opgespeld gekregen door burgemeester Arjen Gerritsen. De burgemeester loofde Van der Hout betreffende zijn visie over de sociale woningbouw met daaraan onlosmakelijk verbonden de sociale cohesie van de bevolking. Verder tipte Gerritsen zijn inzet aan voor sociale organisaties in de stad en de creatieve wijze hoe Van der Hout omging met beperkende regels in de sociale woningbouw. “Het zijn niet alleen de stenen, maar ook instellingen als De Buurvrouw, Ezra Foundation en de Voedselbank die hij een warm hard toedroeg. Zo zorgde hij er voor dat de Voedselbank een moestuin ter beschikking kreeg en ondersteunde hij met raad en daad andere maatschappelijke organisaties”, zo Gerritsen die blij ervaarde dat Van der Hout weliswaar Almelo verlaat, maar toch in het Almelose op het sociale vlak vrijwillig actief blijft. ‘Al met al heeft u in uw jaren bij Beter Wonen indruk gemaakt als mens, maar ook met uw tomeloze inzet en dat verdiend de Almelo Speld’, aldus Gerritsen die van der Hout de bijbehorende oorkonde overhandigde en het ereteken op spelde.

Medewerkers van Beter Wonen, collegae van andere corporaties, maar ook Wim van der Elst, voorzitter van de huurdersvereniging Aws Beter Wonen hadden lovende woorden voor de vertrekkende directeur. Als dankwoord meldde Van der Hout dat Almelo hem in het hart is gaan zitten en hij de stad nog regelmatig zal bezoeken mede vanwege nog een aantal betrokken sociale functies waar hij nog geen afscheid van wil nemen.

Van der Hout werd bijna 12 jaar geleden directeur bij Beter Wonen als opvolger van Wil Boerstoel en vertrekt naar Arnhem waar hij directeur Vastgoed wordt van zorgorganisatie Siza met diverse vestigingen in het Gelderse, waaronder ook Het Dorp behoort dat destijds gesticht kon worden door de bevlogen TV-actie met de on-vergeten presentatrice Mies Bouwman.

Peter van der Hout wordt per 1 november opgevolgd door Marjan Nekkers die voorheen carrière maakte bij de Nationale Politie en vervolgens diverse managementfuncties bekleedde bij diverse overheden.

Archief
Terug naar vorige pagina