Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-11-2018  

Kerstpakkettenacties voor minima


archieffoto
 

REGIO – In de regio worden in aanloop naar de kerst heel wat acties ondernomen om gezinnen onder de armoedegrens toch een wat aangenamere kerst te bezorgen. Volgens de actievoerders van RTV Oost gaan dagelijks duizenden kinderen in Overijssel zonder ontbijt naar school. Reden om ook dit jaar weer in actie te komen om via de Voedselbanken in Overijssel pakketten met levensmiddelen in te zamelen. Bij meerdere supermarkten kunt u levensmiddelen doneren en gelijk afgeven maar u kunt ook doneren via www.rtvoost.nl/voedselbank dat leverde vorig jaar een totale waarde op van 371.000 euro voor gezinnen die in deze tweedelingsmaatschappij aan de verkeerde kant van de streep zijn beland.

<< In Almelo is naast de Voedselbank o.a. Nomen Nescio al jaren actief om gezinnen in armoede te helpen met de zogenoemde boodschappenmand of bijdrage voor ‘vergane’ wasmachine (23x), matras (11x), stofzuiger (9x), rekenmachine voor school (3x) et cetera in 2017. Voor de kerst doet men er nog een schepje bovenop door een aantal door de gemeentelijke sociale dienst geselecteerde arme gezinnen een kerstvoedselpakket `a 25 euro te bezorgen omdat ze al meer dan vier jaar moeten rondkomen op minimumniveau. In die gevallen wordt een waarde-cheque toegevoegd van 100 euro die men kan besteden bij de HEMA. Vorig jaar ontvingen zo 262 in armoedige omstandigheden verkerende gezinnen een dergelijk pakket. Nu hoopt men zo’n 240 gezinnen een klein steuntje in de rug te kunnen geven in deze dure kerstmaand.
Giften kunt u overmaken op: NL 03 RABO 0368 8790 70 tnv Stichting Nomen Nescio, ovv “ kerstpakkettenactie”. De stichting heeft een ANBI status waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn. 

Archief
Terug naar vorige pagina