Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-10-2018  

Dodelijk ongeval Almelo krijgt nog een staartje

 

ALMELO – Het ongeval op de Berlagelaan/Windmolenbroeksweg vorig jaar januari waarbij de overstekende 16-jarige Chiel Meesters op zijn fiets verongelukte, bracht de politie in Almelo op de barricaden omdat veel foto’s van het vele meters weggeslingerde slachtoffer op sociale media verschenen. Daarbij werd opgeroepen tot bezinning omdat deze ongenuanceerde berichtgeving tot hevige ontzetting van naasten van het slachtoffer kan leiden.
De publiciteitssignalen op sociale media en de vele opmerkingen van getuigen over het met hoge snelheid rijden door de betrokken automobilist, zette verder aan tot nader onderzoek.

Nader onderzoek vorig jaar november heeft nu uitgewezen dat met minimaal een snelheid van 84 tot 93 km per uur werd gereden binnen de bebouwde kom, waardoor mede het slachtoffer de aanrijding niet meer kon voorkomen. Het onderzoek in opdracht van het Openbaar Ministerie toonde tevens aan dat de eveneens uit Almelo komende 19-jarige bestuurder tijdens zijn race-act in zijn Nissan Qashqai tegelijkertijd aan het ‘facetimen’ (video-call) was met zin vriendin via de mobiele telefoon. Uit onderzoek en beelden van een nabije beveiligingscamera is dat vastgesteld. Voor dit forensisch onderzoek werd eerder de weg afgesloten en werd met een gelijke auto het traject met wisselende hoge snelheden en remproeven een juiste toedracht vastgesteld in vergelijk met de beelden van de beveiligingscamera.
Deze conclusie leidt er toe dat het dodelijk ongeval nog een staartje krijgt voor de toen 19-bestuurder van de auto met een strafrechtelijk vervolg. Vandaag eiste de Officier van Justitie bij de rechter in Almelo 6 maanden cel onvoorwaardlijk en rijontzegging voor 2 jaar voor de onvoorzichtige hardrijder. Voor de ouders van de verongelukte zoon Chiel geen troost zoals de dader niet mis te verstaan werd toegevoegd dat hij zijn auto als een moordwapen had gebruikt. 'Ik zal je voor altijd haten', zei moeder Nina die het verlies van haar zoon als levenlang ervaart. De uitspraak van de rechter wordt over enkele weken verwacht.

Zie ook:
Hernieuwd onderzoek fataal ongeval Berlagelaan.

 

Archief
Terug naar vorige pagina