Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-09-2018  

Politie zet 450 man in in Nieuwstraatkwartier (upd)

Deuren met explosieven opengeblazen
 

ALMELO – Politie, belastingdienst, sociale recherche en specialisten van defensie zijn met 450 man sterk vanmorgen vroeg rond 05.00 uur een ‘schoonmaakactie’ begonnen in het Nieuwstraatkwartier. Daarbij werden explosieven gebruikt om deuren van huizen, garages en opslagloodsen te openen in o.a. panden aan de Nieuwstraat, Melkweg en Wondestraat. De actie wordt gecoördineerd uitgevoerd onder leiding van het openbaar ministerie.
Meerdere personen werden van hun ‘bed gelicht’ en onder arrest gesteld in deze actie tegen georganiseerde misdaad. De defensiespecialisten zoeken met speciale apparatuur naar geheime ‘bergplaatsen’ van geld, drugs en wapens. Doel van dit alles de wijk leefbaarder te maken en criminaliteit een slag toe te brengen. Over resultaten is nu nog niets bekend.

Actie gericht op groot crimineel netwerk
Volgens burgemeester Arjen Gerritsen richt de gecoördineerde actie zich op een groot crimineel netwerk dat in de wijk actief is met criminele zaken. Dat maakte hij vanmorgen rond 07.00 uur bekend. Over details verwijst Gerritsen naar de politie en justitie die naar verwachting na 10.00 uur nadere mededelingen doet. Wel is de burgemeester verheugd dat nu ingegrepen wordt en met hem tal van wijkbewoners verwacht hij. Over het aantal arrestaties doet Gerritsen eveneens geen mededeling. Wel is inmiddels bekend dat personen zijn overgebracht naar diverse cellencomplexen in de regio, meldt RTV Oost. 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina