Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-09-2018  

Verkeerschaos in en rond Almelo


omleidingsroutes september/oktober 2018 rond Almelo.

Ook aan de Windmolenbroeksweg gaat vanaf maandag 10 september de brug over de Weezebeek dicht voor groot onderhoud. De werkzaamheden nemen een maand in beslag. Hier wordt het beton van de brug vernieuwd en waterdicht gemaakt waarna een nieuw wegdek wordt gelegd. Fietsers kunnen wel passeren. Automobilisten moeten omrijden via de Weezebeeksingel/ H.R. Holstlaan/Rembrandtlaan.
 

ALMELO – Groot onderhoud aan de Van Rechteren Limpurgsingel (N349) tussen Hofstraat en Sluitersveldsingel leidt tot verkeerschaos in de stad. Liefst 2 maanden wordt er gewerkt aan de N349 in Almelo. Zo wordt groot onderhoud gepleegd aan de twee viaducten (Sluiskade/kanaal Almelo Nordhorn en Ootmarsumsestraat) waarvan betonlagen moeten worden vernieuwd. Ook krijgt het wegdek compleet nieuwe asfaltlagen. Er zijn omleidingen maar veel autoverkeer rijdt in de fuik zodat via de parallelweg bij de Gravenallee al files ontstaan richting Sluiskade/Vriezebrug. Vooral doorgaand verkeer (richting Ommen en Mariaparochie/Tubbergen) rijdt zich hier in de file. Voor het verkeer uit de richting Zenderen dat richting Mariaparochie/Albergen/Fleringen/Ootmarsum moet, is de afsluiting een crime omdat de N349 vanaf Albergen richting Fleringen ook op de schop gaat. De sluipweg Zenderen/Albergen (N744) is bij dit laatste geen alternatief.  Het oostelijk doorgaande autoverkeer kan daarom beter omrijden via de Nijreessingel/Weezebeeksinkel/Bleskolksingel om de N349 weer op te pikken in de richting Vriezenveen om via Geesteren richting Tubbergen te rijden.

Het doorgaande noordelijk verkeer richting Witte Paal (Ommen/Hardenberg) kan het beste op de A35 doorrijden tot de afslag Wierden om via de N36 naar het noorden te rijden. De langdurige werkzaamheden aan de N36 zijn afgerond. De N36 is vanaf maandagmorgen weer volledig berijdbaar.

Doorgaand verkeer dat vanaf de A35 via de H.R. Holstlaan stad-inwaarts rijdt, moet omrijden via de Weezebeeksingel (linksaf). Vooral vrachtverkeer rijdt zich klem in de stadskern, hetgeen vreemde manoeuvres en vertraging met zich meebrengt. 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina