Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-06-2018  

Taptoe levert goede doelen flink geld op


Foto: Advendo Sneek
 

ALMELO – Het is nog een van de weinige Taptoe’s die in Nederland gehouden worden en zelfs de laatste in Twente, de Benefiet Taptoe in het  Almelose Polmanstadion.
In vroegere tijden kende Almelo een Taptoe op de markt in het centrum. Er werden zelfs speciale tribunes gebouwd om de duizenden toeschouwers een zitplaats te kunnen geven. Het grote voorbeeld was toen de nationale Taptoe in Delft waar nog immer de traditie in ere wordt gehouden. In Almelo ging het ter ziele maar in de jaren ’90 kwam er een wederopstanding die echter ook geen lang leven beschoren was.
Kortom er volgde een nieuw initiatief en zaterdag was daarvan het eerste lustrum. Elf muziekkorpsen gaven ‘acte de préséance’ en paradeerden over het kunstgras in het Polmanstadion voor enkele duizenden toeschouwers die genoten van bijvoorbeeld de gezamenlijke uitvoering van Ravel’s Bolero door de militaire korpsen van de Marechaussee,  de Grenadiers en de Limburgse Jagers. Ook Advendo uit Sneek liet horen en zien waarom het wereldwijd wordt uitgenodigd. Verder fraaie korpsen uit de Duitse partnerstad Iserlohn en o.a. uit Katwijk, Kampen en Leiden. Al met al een vier uur durende topavond die dankzij de 4.000 toeschouwers en sponsoren ook nog 12.000 euro in kas bracht voor Kans voor een Kind en voor De Klub Twente en de Nierstichting ieders 1.500 euro.

Archief
Terug naar vorige pagina