Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-06-2018  

Haringhappen bij Bolk goed voor Twente

 

ALMELO – Traditioneel is het jaarlijkse ‘Haringhappen’ bij Bolk Transport het ‘feestje’ waar bestuurlijk Twente, de Twentse transportwereld en ‘Haagse’ vertegenwoordigers elkaar ontmoeten. Dit keer zo’n 500 in getal. De ‘eerste hap’ was dit keer voorbehouden aan grondlegger Henk Bolk zelf, VVD Tweede Kamerlid Han ten Broeke, de Almelose burgemeester Arjen Gerritsen en voormalig staatssecretaris Rita Verdonk die liet weten dat een mens in zijn of haar leven mooi hoogtepunten en dieptepunten meemaakt. In dat laatste geval leer je je vrienden kennen, daarbij doelend op Henk Bolk die haar immer een hart onder de riem stak ook toen het politiek wat minder succesvol werd.  Uit het kabinet deze keer geen vertegenwoordigers vanwege de overvolle agenda’s.

Het jaarlijkse ‘Haringhappen’ is natuurlijk in eerste instantie een ‘netwerkmoment’ voor de Bolk-bedrijven onder de vlag van Bolk Transport en ‘zustermaatschappij’ Container Terminal Twente (CTT) met vestigingen in Almelo, Hengelo, Rotterdam en Bentheim (D).

André Pluimers, directeur Bolk Transport, liet namens zijn mede-eigenaren en mede-directieleden Joop Savenije en Gerco Linthorst (CTT) in zijn welkomstwoord weten dat Twente al decennia structureel één procent achterloopt ten aanzien van de landelijke economische ontwikkeling. ‘Dat zijn 3.500 banen, die wij met de huidige impulsen voor Twente als logistieke ‘hotspot’ voor eens en voor altijd kunnen inhalen als iedereen er de schouders onder zet ’, aldus Pluimers.
Belangrijk daarin is de functie van het XL Businesspark Twente in Almelo waar de  Chinese speelgoedgigant V-Tech haar Europese distributiemagazijn met een maand in gebruik neemt.  Bleckmann Logistics is daarbij de uitvoerder met zo’n 250 banen. Voor CTT Almelo betekent het een constante ‘stroom’ van zeecontainers aan de laad- en loskade bij Bornerbroek. Een volgende ontwikkeling op het ‘XL Park’ is een nieuw ‘Warehouse’ voor Bolk Transport als tussenopslag voor diverse bedrijven in de regio voor het verzenden en ontvangen van goederen. In Hengelo breidt Bolk Transport het bestaande eigen ‘Warehouse’ naast de CTT-terminal eveneens fors uit door het verkrijgen van AKZO ZOUT als klant.
In deze mag ook de inzet van de Belgische investeerder Heylen genoemd worden die op het XL Bussiness Park al de huisvesting voor V-Tech realiseerde en nog veel meer grootse plannen heeft. Voor bestuurlijk Twente, de provincie Overijssel en het Rijk de taak om de Twentekanalen en de wegenstructuur zoals de A1/A35 verder te optimaliseren. Symbolisch werd dit tijdens het ‘Haringhappen’ bezongen door Johnny Bolk (zoon van) met zijn nieuwe single ‘Rijdt maar door’.
En restte André Pluimers namens zijn zakenpartners Joop Savenije en Gerco Linthorst om ‘raadgever en investeerder’ Henk Bolk dank te zeggen voor al zijn inzet voor de ‘Bolk bedrijven’ sinds zijn uittreden in 2008, maar ook voor het ‘netwerken’ voor logistiek Twente als geheel.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (109 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina