Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-06-2018  

Jan Martin van Rees wethouder voor LAS

Arjen Maathuis kandidaat voor de VVD
 

ALMELO – De fractie van Lokaal Almelo Samen (LAS)  heeft in de persoon van Jan Martin van Rees een nieuwe wethouder gevonden. Dat is gelukt na het bereiken van een coalitieprogramma en portefeuilleverdeling tussen CDA, VVD, LAS en ChristenUnie. Van Rees is een persoon met veel bestuurlijke en politieke ervaring. Hij maakte een sterke indruk op de selectiecommissie en de fractie van LAS, waarna unaniem de knoop werd doorgehakt om hem namens LAS voor te dragen aan de gemeenteraad.

Van Rees was de afgelopen vier jaar wethouder in Losser voor de lokale partij Burgerforum en de bestuursperiode daarvoor verrichtte hij dezelfde functie in Haaksbergen. Van Rees was voordien werkzaam als ondernemer/consultant en als projectmanager. Hij adviseerde bovendien diverse gemeenten op het gebied van de BBZ (bijstandsbesluit zelfstandigen) .
Politieke ervaringen deed hij in het verleden eveneens op als lid van Provinciale Staten van Overijssel en als raadslid namens de VVD in Enschede, waar hij tevens jarenlang bestuurslid was. Ook was hij voorzitter van de Rekenkamer Enschede. Van Rees woont in Boekelo, is geboren in 1962, is getrouwd en heeft drie kinderen. Van Rees is van plan zo spoedig mogelijk met zijn gezin naar Almelo te verhuizen om zich namens LAS actief en vol elan in te zetten voor de stad Almelo.

UPDATE

VVD presenteert Arjen Maathuis als wethouder.
ALMELO - Na het via De Roskam uitlekken van Jan Martin van Rees als kandidaat wethouder voor Lokaal Almelo Samen (LAS), maakte ook de VVD haar kandidaat bekend. Zittend raadslid en vice-voorzitter van de gemeenteraad Arjen Maathuis (29) completeert naast Van Rees, Van Mierlo en Langius het viertal Almelose wethouders voor de bestuursperiode tot maart 2022.

Maathuis kwam al als 20-jarige in 2010 in de gemeenteraad terwijl hij nog bestuurskunde en bedrijfskunde studeerde aan de Universiteit Twente. Inmiddels zijn die studies afgerond en werkt Maathuis al enige tijd als beleidsmedewerker bij de gemeente Berkelland.  
Met de geboortige Almeloër zet de VVD in op verjonging tot vreugde van voorzitter van de VVD-kandidaatstellingscommissie/kieskring Almelo, Egbert Willems, die Maathuis omschrijft hem als ‘een politiek talent uit eigen stal, die weet wat er speelt, goed benaderbaar is voor onze inwoners en bedrijfsleven en de ambitie heeft om Almelo op de kaart te zetten als logistieke hotspot in het oosten van het land’.
Maathuis is vereerd en trots over zijn voordracht en ziet er naar uit om in de komende periode meer mensen ut de bijstand naar een baan te begeleiden. Ook erkend hij de grote opgaven waarvoor de gemeente staat om uit het dal te kruipen maar wil tevens de economie stimuleren.

College compleet
Met het bekend worden van Van Rees en Maathuis is het nieuwe Almelose college compleet. Eerder al kwam de naam van Eugène van Mierlo (CDA) naar buiten en de kandidatuur van 'zittend' wethouder Alex Langius (CU) lag vanaf het begin van de onderhandelingen in de lijn der verwachting. Burgemeester Arjen Gerritsen kan volgende week met een nieuw team aan de slag.

Zie coalitieprogramma en portefeuilleverdeling 

Installatie 19 juni
Op maandagavond 18 juni is er een openbare bijeenkomst in de raadzaal over het coalitieakkoord waarbij ook de vier kandidaat-wethouders aanwezig zijn. Op dinsdagavond 19 juni vindt de installatie plaats van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina