Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
31-05-2018  

Monkey Town wil naar de Woonboulevard

 

ALMELO – In Almelo kennen we al het indoor-kinderspeelparadijs Dolle Pret. Jarenlang werd er gesteggeld over de nodige vergunningen nadat eerst een indoor-kartbaan met horeca wel mocht en het kinderspeelparadijs niet.
Nu schijnt er concurrentie op te doemen voor Dolle Pret. Kinderspeelparadijs-gigant Monkey Town heeft haar ogen op Almelo gericht en wel op de Woonboulevard. Moest Dolle Pret in het verleden nog naar de binnenstad, Monkey Town schijnt geen strobreed in de weg te worden gelegd als we het artikel in Tubantia voor waar mogen aannemen.
De eigenaren van de Woonboulevard willen de leegstand beëindigen met nieuwe initiatieven zoals o.a. vestigingen van  Cool Blue, Decathlon, Action XL en Toychamp, althans die namen worden bij herhaling genoemd. De plannen vormen nog een punt van bespreking tussen de plannenmakers, de gemeente en de middenstand in de binnenstad, maar de komst van Monkey Town wordt door pandjesbaas Jos Finkers al als zeker aangekondigd. De noodzakelijke verbouwing van de bovenverdieping van Woonboulevard 40 zou al begonnen zijn om in september te kunnen openen. Daarvoor moet het dak 3 meter omhoog. Maar over deze plannen is nog niets bekend gemaakt door de gemeente en stond de afgelopen maanden ook niets in collegebesluiten.
Ondernemer
Franchise-ondernemer Kai Zheng , van de toekomstige vestiging van Monkey Town, schijnt echter zeker van zijn zaak te zijn. Kai Zheng heeft al een vestiging in Wijchen en richtte zijn Twentse onderzoek op Enschede en Almelo. Het pand van Finkers aan de Woonboulevard gaf voor hem de doorslag, lazen we in Tubantia.
Nu nog een exploitatievergunning, want ook daarover hebben wij nog niets kunnen lezen in de collegebesluiten. En als Hornbach lijkt te sneuvelen over de bezwaren van Praxis en Gamma, lijkt Dolle Pret ook nog wel een rimpel in de vijver te kunnen veroorzaken. Helderheid door het demissionaire college van B&W is dus gevraagd.

Vigerend bestemmingsplan.
http://www.dollepret.nl/mod:TG9nby92MS4w/img/553fcd242365be30028b4567/logo.png
 

Archief
Terug naar vorige pagina