Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-05-2018  

Bolk Warehouse naar XL Businesspark Almelo


Bolk Transport neemt eind dit jaar een magazijn van 14.000 m2 in gebruik op het XL Businesspark bij Almelo.
 

ALMELO – Bolk Warehouse, onderdeel van Bolk Transport in Almelo, neemt per einde van dit jaar op het XL Businesspark bij Almelo een ‘warehouse’ in gebruik van 14.000 m2. In Hengelo heeft Bolk al een magazijn van 7.000 m2 dat momenteel in eigen opdracht wordt uitgebreid naar 25.000 m2 vanwege de overeengekomen meerjarige logistieke werkzaamheden voor AKZO Zout.

In Almelo gaat Bolk Warehouse huren van de Belgische ontwikkelaar Heylen die op het bedrijvenpark aan de A35 en het Twentekanaal zo’n 180.000 m2 aan logistieke capaciteit wil realiseren. Eerder al werd met Bleckmann Transport een contract voor 43.000 m2 binnengehaald voor het Europees magazijn van het Chinese speelgoedconcern V-Tech. Door de overeenkomsten met Bleckmann en Bolk heeft Heylen nu al bijna een derde van het beschikbare terrein vergeven.

Met het magazijn op het XL Businesspark neemt Bolk Warehouse een voorschot op de economische groei van palletvervoer en zeecontainers die gelost worden op de kades van CTT in Almelo en Hengelo.  Het containervervoer van CTT per spoor wordt dagelijks verwerkt in het net over de grens liggende Duitse Bentheim. CTT heeft eveneens een containerterminal in Rotterdam, waar het dagelijks goederentransporten via spoor, binnenvaart en weg samenstelt.
CTT is eveneens een initiatief van Bolk Transport.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina