Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-02-2018  

Timo Kruize na Abu Dhabi bij Eshuis Hoveniers

 

ALMELO – Hij werd met zijn maat Stefan Schoolderman een jaar geleden nationaal kampioen tuinaanleg. We hebben het over Timo Kruize, destijds student aan de groene academie AOC Oost in Almelo. In Den Bosch tijdens de nationale beurs Tuinidee werden beiden verkozen tot het beste team, na eerder al in Nijmegen zich te hebben gekwalificeerd met het aanleggen van een wedstrijdtuin van 4 x 4 meter. De grootste uitdaging zat hem toen in het vlechten van wilgentenen voor het maken van een verhoogde beplantingsbak in de vorm van een boot. Ook het maken van een stapelmuur van hergebruikte materialen was voor beide studenten geen alledaagse klus. Hier kwam het vooral aan op inzicht. Een stapelmuur, strak gestapeld of meer natuurlijk? Ook kwam deze discussie terug bij het maken van een vlonder van kastanjehout en dat alles onder toeziend oog van coach/docent Harrie Wesselink.
De beloning was deelname aan de World Skills 2017 in Abu Dhabi in oktober vorig jaar.  In de hitte van het Midden-Oosten was de concurrentie ‘moordend’ met deelname van collaga-studenten hoveniers ‘All over the World’. Kruize en Schoolderman werden er eervol vijftiende.
Nu maakt Kruize de overstap naar een hovenier die toch al bekend staat om vakmanschap en wel Eshuis Hoveniers aan de Aadijk in Almelo. Deze kan het enthousiasme en het creatieve vakmanschap van Timo Kruize goed gebruiken, want Eshuis Hoveniers werkt veel in opdracht van overheden, grote en kleinere bedrijven, maar ook voor particulieren die meer van hun tuin willen maken.

Archief
Terug naar vorige pagina