Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-02-2018  

RvS geeft groen licht voor zwaaikom XL Park


De zwaaikom wordt aangelegd pal tegenover de laad en loskade van CTT.
Aan de andere kant van CTT bouwt projectontwikkelaar Heylen de eerste distributiemagazijnen voor grootgebruikers.
 

ALMELO – De Raad van State heeft korte metten gemaakt met het bezwaar tegen de aanleg van een zwaaikom tegenover de laad en loskade van het XL Businesspark aan het Twentekanaal bij Bornerbroek. De bezwaarmakende agrariër in kwestie moet voor de aanleg van de zwaaikom een stuk grond afstaan en wilde dat niet. Jarenlange onderhandelingen brachten geen resultaat, maar de Raad van State stelt dat de belangen van de agrariër niet op wegen tegen de belangen van het te ontwikkelen 180 ha grote Twentse XL Businesspark.
Het Rijk stopt miljoenen euro’s in de capaciteitsvergroting van de Twentekanalen, waardoor grotere binnenvaartschepen naar de Twentse havens kunnen varen.
De Staatscourant heeft inmiddels de onteigeningsprocedure gepubliceerd. De hoorzitting hierover staat geagendeerd op 22 maart 2017 om 14.00 uur in het stadhuis van Almelo.

Op het XL Businesspark zijn o.a. tuinkussenproducent Madison, Vivochem Benelux, Buiting Staalbouw, Container Terminal Twente en het magazijn van Timberland Europe gevestigd. Daar komt nog dit jaar de Europese distributievestiging van de Chinese speelgoedfabrikant VTech bij. Voor de laatste is Bleckmann Transport de contractpartner dat op zoek is naar ruim 200 personeelsleden.
In 2019 staat ook de komst van Eurol Lubricants op de rol.
 

Archief
Terug naar vorige pagina