Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-02-2018  

Provinciaal geklooi en dictaten

 

DEN HAAG – Bij de PVV, de beweging van Geert Wilders en bij het Forum voor Democratie van Thierry Baudet rommelt het flink in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing. Bij de FvD vanwege te weinig democratie binnen de partij en bij de PVV vanwege tientallen gewiste kandidaten. Bij de PVV geldt alleen de heerschappij van Wilders en worden interviews met lokale kandidaten centraal geregisseerd zo lazen we in Tc Tubantia.
In Den Haag vielen 5 kandidaten van de conceptlijst.  Zij werden alsnog geloosd. Bij een eerste peiling daarna zakte de PVV in Den Haag van 14 naar 5. Ook elders werden kandidaten geweerd, zoals o.a. Edwin Oldersma in Almelo. . Zelfdenkend vermogen en eigen initiatief schijnt dodelijk te zijn binnen de PVV dat schijnbaar louter jaknikkers als volgelingen van Wilders apprecieert. 

FvD-aanvoerder Baudet royeerde twee leden, met een verdienstelijk verleden binnen de VVD,  die meer democratie binnen de partij voorstonden. Baudet verweet hen van provinciaal geklooi en amateurisme. In een mail aan de leden stelde Baudet dat iedereen die het niet eens is met zijn leiding, maar het lidmaatschap op moet zeggen om een eigen partij te beginnen.
Al dat werd niet in dank afgenomen door Susan Teunissen, nummer 3 op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen en derhalve eerste opvolger achter de zittende Kamerleden Thierry Baudet en Theo Hiddema (73). Teunissen heeft Baudet inmiddels de rug toegekeerd, maar is wel van zins haar wettelijk recht als opvolger te behouden.

Archief
Terug naar vorige pagina