Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-02-2018  

Chinese speelgoedreus VTech naar Almelo

 

ALMELO – Speelgoedreus VTech uit HongKong gaat haar distributie voor het vaste land van Europa concentreren op het XL Businesspark Twente in Almelo. VTech heeft wereldwijd 37.000 werknemers. In Europa zijn vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en het Nederlandse Weert. De Engelse vestiging blijft de distributie in eigen land behouden. Voor alle andere Europese vestigingen wordt de distributie in Almelo geconcentreerd.
Contractpartner voor de distributie wordt transporteur Bleckmann uit Oldenzaal waar Mark van Onna directeur is. Van Onna was voordien manager/directeur van Port of Twente en Timberland Europe BV. Het laatste bedrijf maakte onder leiding van Van Onna de overstap van de Europese distributie al eerder naar het XL Businesspark.
Bleckmann huurt op het XL Businesspark 43.000 m2 hallen van de Belgische ontwikkelaar Heylen die op het XL Businesspark inmiddels is begonnen met de bouw van wat in totaal 180.000 m2 aan magazijnoverslag moet worden voor meerdere bedrijven. Heylen denkt dat met die ontwikkeling meer dan 1.000 banen worden gerealiseerd.
Voor de distributie van VTech-producten over het vaste land van Europa heeft Bleckmann naar verwachting 250 personeelsleden nodig.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina