Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-02-2018  

Gouden tip voor gestolen jukebox

 

ALMELO – Je bent nog van de generatie die bewust de periode van de jukebox heeft meegemaakt. Wurlitzer startte er mee in de jaren ’30 van de vorige eeuw maar al snel kwam ook de Rockola, de AMI Continental en Seeburg op de markt. De laatste overvleugelde in de jaren '50 Wurlitzer geheel met vooral de Seeburg VL200. Dat getal slaat op het aantal singletjes dat er in paste. In Almelo stond dat apparaat voor het eerst bij cafetaria Goossen (nu Violier) en ‘tout’ Almelo met een kuif en toen nog kunstleren broek, verbracht er menig muziekuurtje om als het maar even lukte, buiten te gaan ‘brommers kiek’n’.

Op latere leeftijd koop je dan zo’n apparaat met heel wat nostalgische singels er in van Elvis, Buddy Holly, Paul Anka en ga zo maar door. Tegenwoordig kost zo’n goed spelende Seeburg VL200 al gauw een slordige 10.000 euro. Maar ja, na een jaar of wat begint ‘moeder de vrouw’ toch wel te klagen dat het ‘ding’ flink in de weg staat en beter verkocht kan worden. Dat nooit, dacht de eigenaar in kwestie. Hij regelde wat personeel van de werkvloer en met een busje werd het ‘ding’ , zoals ‘moeder de vrouw’ het aanduidde, fluks naar het bedrijf gebracht waar het een ereplekje kreeg in de kantine. Lang genoot de liefhebber en eigenaar van het bedrijf daar niet van. Al de volgende ochtend bleek het ‘ding’ spoorloos. Nee, niet uit ongein ergens in het bedrijf verstopt, maar echt spoorloos. Het gebeurde in november en later tussen kerst en oud en nieuw ging de rechtmatige eigenaar nog maar eens ongestoord snuffelend door zijn hele bedrijf. Tevergeefs!
Dat laatste gaat dan knagen. Niet in eerste instantie vanwege de centen, maar welke onverlaat of onverlaten dat dan wel hebben gedaan? Daarom is er nu een gouden tip uitgeloofd!
Wie er meer van weet, kan ons mailen via redactie@almelonieuws.nl    
 

Archief
Terug naar vorige pagina