Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
29-01-2018  

Marinus Trommel naar Provinciale Staten

 

ALMELO/ZWOLLE - In de Statenvergadering van woensdag 31 januari zal Marinus Trommel uit Almelo als burgerlid voor GroenLinks Overijssel worden geïnstalleerd.

Marinus Trommel is geen onbekende in de politiek. Hij is 12 jaar raadslid geweest als fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeente Almelo in de periode 1994-2006. De provinciale politiek heeft hij altijd met belangstelling op afstand gevolgd. Hij heeft een groene achtergrond. Als groenontwerper is hij werkzaam geweest bij de gemeenten Alphen aan den Rijn en Almelo, bij de Grontmij in De Bilt en het sociaal werkvoorzieningsschap Soweco in Almelo.

Hij noemt zichzelf een pionier en is betrokken geweest bij de oprichting van de Voedselbank in Almelo en een bijbehorend moestuinproject. Ook is hij initiatiefnemer van het realiseren van een Repaircafé, de stichting ‘Duurzaam Almelo’, het duurzaam CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) woonproject ‘Hof van Heden Almelo’ en momenteel van een inloop- en ontmoetingsplek het ‘Noaberhoes Windmolenbroek’ bij het winkelcentrum ‘De Gors’ in Almelo.

Marinus zal GroenLinks als burgerlid vertegenwoordigen in de commissie ‘Landbouw en Natuur’. Op onderdelen zal hij ook de GroenLinks Statenleden Robert Jansen en Kees Slingerland zo nodig vervangen in andere commissies.

Archief
Terug naar vorige pagina