Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-12-2017  

Erasmus Havo 3 onderneem met microkrediet

 

ALMELO - Voor alle derdejaars Havoleerlingen van Het Erasmus stond de afgelopen periode in het teken van ondernemen met microkrediet. De leerlingen deden mee aan een project van stichting Day for Change. Met microkrediet dat ze kregen van de Rabobank moesten ze een ‘bedrijfje’ starten. Ze hebben hun eigen gemaakte producten verkocht op de ouderavond en de opbrengst was € 1.397,51. Het bedrag komt volledig ten goede aan microkrediet projecten van Day for Change in ontwikkelingslanden.

Day for Change zet zich in voor een rechtvaardig economisch systeem. Met de Day for Change actie ondernemen kinderen en jongeren in Nederland met een microkrediet. Hun winst komt ten goede aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Zo snijdt het mes aan twee kanten. Op dinsdag 19 december was de afsluiting van dit project, Jolanda Kemna van stichting Day For Change nam de opbrengst in ontvangst.

De leerlingen waren opgedeeld in 17 ‘bedrijfjes’ die een plan bedachten om van geld, geld te maken. Het plan dat zij hiervoor bedachten, mochten ze kort presenteren aan een jury bestaande uit mensen van de Rabobank (de financier), de Day For Change organisatie en een docent. Deze jury bepaalde welk bedrag aan krediet de bedrijfjes kregen als startkapitaal.

Day for Change markt
Met dit startkapitaal zijn de groepen aan de slag gegaan en hebben ze op de ouderavond van 12 december hun producten aan de aanwezige ouders aangeboden. Met creatieve ideeën als eigen gemaakte mutsen en sjaals, oliebollen en bordjes met spreuken werd de markt een groot succes. Gezien het enthousiasme bij zowel leerlingen als bezoekende ouders, wordt er volgend jaar zeker weer een markt georganiseerd in samenwerking met Day for Change.
 

Archief
Terug naar vorige pagina