Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-12-2017  

Sneeuw verraadt hennepkwekerij


Illustratiefoto: Politie Almelo
 

ALMELO – Niet dat het afgelopen weekend nu dikke pakken sneeuw dwarrelde, maar dankzij een dun laagje en een sneeuwvrij dak in een rijtje woningen kwam ‘Hermandad’ in Almelo op het vermoedelijke spoor van een wietkwekerij aan de De Ruyterstaat in Almelo.
Na enig speurwerk omtrent de bewuste woning werd het vermoeden er niet kleiner op en toog “Hermandad’ naar de woning om binnen eens een kijkje te gaan nemen. De score was 100 procent. Een wietkwekerij met ruim 250 planten op zolder, diefstal van elektra en ook nog eens gevaarlijk aangesloten, zodat gevaar bestond voor kortsluiting met mogelijk brand.
De illegale installatie en de kweek werd ontmanteld zonder dat er iemand werd aangetroffen. De bewoner wordt gezocht, maar mag zich ook melden bij de politie om een en ander uit te leggen. Huisuitzetting dreigt, want dat is de maatregel die de burgemeester in dergelijke gevallen neemt!

Het wordt winter. Niet alleen de politie kijkt naar sneeuwvrije daken maar ook de woningcorporaties. Dit vanwege het gevaar voor de buren en om te voorkomen dat een woning voor een half jaar wordt verzegeld voordat deze weer mag worden verhuurd.
De schadeclaims van woningcorporaties, netwerkbeheerder, bestolen energieleverancier en de kosten voor het ruimen, loopt dan al snel op tot boven de 20.000 euro. Daar moet heel wat voor geoogst worden!

Archief
Terug naar vorige pagina