Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-11-2017  

Sanne Lolkema winnaar Debat Award Almelo

 

ALMELO - Sanne Lolkema van Csg Het Noordik heeft de Almelose prefinale van de zevende editie van de Overijssel Debat Award gewonnen. In de raadszaal van de gemeente Almelo streed zij donderdag 30 november tegen Ben Bijlsma van de bakkersopleiding van het ROC van Twente. Sanne is daarmee de beste scholierendebater van de gemeente Almelo 2017. Annemieke Veneberg van het ROC won de publieksprijs. Esmee Schriemer van het ROC won de aanmoedigingsprijs. Deze vier winnaars vertegenwoordigen Almelo tijdens de provinciale finale op 8 december.

Publieksprijs
Juryvoorzitter Peter-Jort Bakhuis, winnaar ODA 2016, reikte namens de jury de bekers, bloemen en cadeaubonnen uit aan de winnaars, bijgestaan door 2 juryleden Marike van Doorn en Bert Hümmels, beiden raadslid. Naast juryprijzen kon het publiek ook een winnaar aanwijzen met de publieksprijs.    

Sterke debaters
In het finaledebat verdedigde Sanne de stelling “Gedrag en motivatie moeten meetellen voor het behalen van een middelbare schooldiploma.” Volgens de jury was het lastig om een winnaar aan te wijzen, want beiden waren inhoudelijk sterk. Winnares Sanne sprak enthousiast: “Ik vind het leuk om met deze eigenwijze types te discussiëren, ik ben zelf ook heel eigenwijs”. Burgemeester Gerritsen gaf aan dat de deelnemers zich goed hadden voorbereid: “De toon van de argumenten is erg origineel. Je ziet hier goede debaters en aanstaande bestuurders en politici!”

Zin in provinciale finale
Het provinciale finaledebat is op vrijdagmorgen 8 december in het provinciehuis in Zwolle. 

De Overijssel Debat Award
De Overijssel Debat Award wordt georganiseerd door de provincie Overijssel, de Jongerenraad Overijssel en het PiusX College Almelo. Zij vinden het belangrijk dat jongeren in een vroeg stadium kennismaken met de democratie in Nederland en de kunst van het debatteren. De vier beste debaters uit Hengelo nemen het op tegen de finalisten van de gemeenten Enschede, Hengelo, Zwolle, Raalte en Nijverdal op vrijdag 8 december om de titel “Beste scholierendebater provincie Overijssel 2017”, te veroveren in het provinciehuis in Zwolle.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina