Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-11-2017  

Zie ze bezig, die senioren

 

ALMELO – Albert Vondeling maakte al meerdere boeken over zijn woonplaats Almelo, over zijn club Heracles maar ook over haar markante voorzitter Jan Smit die de club weer uit het dal omhoog stuwde.  Het werd een bijzonder portret ter gelegenheid van diens vertrek bij de club, want ook Heracles Almelo kan niet altijd aan het handje van Smit blijven lopen.

Nu zette Vondeling 36 gepensioneerde stadgenoten te kijk en beschreef hun soms zelfs dagelijkse activiteiten waar zij na een leven lang arbeid met passie mee bezig zijn. Van elk van hen een portret in zwart-wit, gemaakt met een oude Rolleiflex-camera. Doelbewust, want fotograferen met een filmpje waar slechts 12 foto’s oppassen, betekend ook eerst nadenken hoe je de foto wilt maken om het karakter van het individu te laten zien. Foto’s met diepgang feitelijk die passen bij de verhalen. Vrijdagmiddag presenteerde Vondeling zijn boek ‘Zie ze bezig’ in leescafé De Meridiaan.

Het 80 pagina’s tellende boek is à 12,95 euro  verkrijgbaar bij Boekhandel Hilarius-Broekhuis, Boekhandel aan de Aa en Primera Walk In Shop Schelfhorst.

Archief
Terug naar vorige pagina