Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-11-2017  

Het doek valt na 80 jaar Dansschool Veenstra

 

ALMELO – Wie vorige eeuw in Almelo sprak over leren dansen, had het ongetwijfeld over Dansschool Polman, Dansschool Schrijver of Dansschool Veenstra. Wim Polman behaalde vele internationale successen in Latin Dance maar wegens gebrek aan opvolging sloot de dansopleiding al vele jaren geleden. Yvonne Schrijver gaf nog 25 jaar les in de dansschool waar haar ouders begonnen aan de Bavinkstraat maar besloot elders in Nederland haar geluk te beproeven. Zij geeft nog steeds dansles. Voor Dansschool Veenstra aan de Sesastraat hoek Tuinstraat valt nu naar 80 jaar ook het doek.
Ooit begon het met lessen in quickstep, tango, rumba, cha cha en de weense wals in het horecaetablissement De Mosterdpot dat vroeger aan de Wierdensestraat stond. In de huidige tijd hoort streetdance ook bij het lespakket. Die lessen blijven bestaan omdat instructrice Lodie elders in de stad een locatie gevonden heeft, maar aan 80 jaar Dansschool Veenstra komt een eind. Op 22 december is de slotavond gepland voor de trouwe gasten.
Het pand aan de Sesastraat stond al geruime tijd te koop en een koper heeft zich nu aangediend. De huidige eigenaren Johan en Jeanne Fikkert ‘hangen derhalve hun ballroomschoenen in de wilgen.’
Ter geruststelling voor de buurt, er komt geen horeca in het pand en dus ook niet opnieuw een dansschool.

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina