Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-11-2017  

Intocht Sint en Zwarte Pieten in Almelo

 

ALMELO – Het kan niet op, Sinterklaas  had maar liefst 150 Zwarte Pieten meegenomen naar Almelo. Ze pasten niet allemaal op de Pakjesboot, dus een aantal waren al vooruit gestuurd om de duizenden kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s te vermaken met zang en dans.
Sint en Pieten werden welkom geheten door burgemeester Arjen Gerritsen die ook de kinderen toesprak en hen een mooi feest toewenste. Voor de Sint had hij een verrassing. Het Sinterklaasboek dat de kindervriend altijd bij zich heeft, was in het water gevallen zoals op het Sinterklaasjournaal te zien was. Inmiddels is het boek weer gedroogd en kan de Sint dus weer alle namen in zijn boek raadplegen.

Daarna wachtte het eerste werk voor de Goedheiligman met een rit door de stad en een bezoek aan de kinderafdeling van het ZGT. In zijn kielzog al die Pieten waar elders in het land nog wel eens over gesteggeld wordt, ondanks dat het een traditioneel kinderfeest betreft. In Friesland werd een demonstratie geblokkeerd. Eigenzinnige Friezen blokkeerden twee bussen met demonstraten op weg naar Dokkum. Genoeg voor de burgermeester om alsnog tot een demonstratieverbod te besluiten, waarna de politie de bussen weer richting Randstad dirigeerde. In Dokkum was het dus gewoon feest, net zoals in Almelo!

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (153 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina