Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-11-2017  

Hotelschool-student Dijkers pakt Europees zilver

 

ALMELO – Tijdens de Europese beroepenwedstrijd European Association of Hotel and Tourism Schools (AEHT) in het Belgische Oostende behaalde de Almeloër Matthijs Dijkers (19) zilver op het onderdeel restaurantservice. Aan het AEHT namen 23 landen deel. Dijkers werd in de wedstrijd gekoppeld aan de Luxenburger Loïc Zirnheld die dus eveneens zilver behaalde.
Dijkers werd uitgezonden door de middelbare hotelschool van het ROC van Twente evenals de Almeloërs Romy de Roy van Zuydewijn (18) voor de tak hotelmanagement en Loes Jacobs (18) voor het onderdeel Barista (espresso-expert). Zij bleven echter buiten de prijzen.  Teammanager Arnold Klieverik prees zijn team en noemde de prestatie van Matthijs Dijkers en uiteraard zijn Luxemburgse collega uniek. ‘Het is een wedstrijd volgens de klassieke horecaregels zoals het verzorgen van de ‘mise en place’, het serveren van het apéritief, het uitserveren aan tafel van een ‘Steak au poivre’,het nagerecht en de uitleg aan de gasten bij de diverse gangen tijdens het diner’, aldus de trotse leermeesters Jorieke Liedenbaum en Terry Keijser.
Dijkers liep tijdens zijn opleiding al stage bij proeflokaal ’t Hookhoes en doet dat momenteel bij Grand Café Ledeboer - Restaurant & Events. Ledeboer werd onlangs nog een Bib Gourmand toegekend door Michelin, de opstap naar de status van sterrenrestaurant. 

Ambities
Met het eervolle zilver zijn de doelen van Matthijs Dijkers nog niet bereikt. Hij hoopt na afronding van zijn horecavakopleiding bij het ROC van Twente verder te kunnen studeren. ‘Volgend jaar hoop ik mijn stage te gaan doen bij Hotel Villa de Duinen in Noordwijk, daarna zou ik graag de Hogere Hotelschool in Leeuwarden willen doen’, aldus Dijkers.

Archief
Terug naar vorige pagina