Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-11-2017  

Provincie-bod op aandelen Enexis en Vitens

 

ALMELO – Een slordige 10 miljoen euro biedt de provincie Overijssel de gemeente Almelo voor haar aandelen in energiebedrijf Enexis en waterbedrijf Vitens. De overname moet de gemeente Almelo helpen om haar financiën op orde te krijgen. E.e.a. staat in een brief van de provincie aan het gemeentebestuur van Almelo.

Voor de Vitens-aandelen biedt de provincie 3,6 miljoen euro en voor de aandelen Enexis 6,8 miljoen euro. De bedragen zijn bruto en nog te verrekenen met uitstaande vorderingen en dividend. Bij verkoop komt het begrootte jaarlijkse dividend te vervallen zodat eenmalig circa 10 miljoen euro tegemoet gezien kan worden mist de gemeenteraad, die tijdens de begrotingsbehandeling over de brief werd geïnformeerd, instemt met verkoop. Een besluit daarover moet snel worden genomen, zodat de overdracht in december kan plaatsvinden en nog kan worden verwerkt in de jaarafrekening 2017.

De gemeente overweegt ook de aandelen in afvalverwerker Twence te verkopen. Die opbrengst wordt geschat op zo’n 15 miljoen euro met als verval het jaarlijkse dividend à 500.000 euro.

Archief
Terug naar vorige pagina