Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-10-2017  

Uw digitale activiteit geen geheim bij sleepwet

 

ALMELO - Met het invoeren van de zogenoemde sleepwet, zijn uw digitale activiteiten geen geheim meer voor de nationale inlichtingendiensten. De vraag is of dat wenselijk is of niet?
Instanties als de Raad van State, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en verscheidene wetenschappers hebben al hun zorgen geuit over deze wet. De wet is op 11 juli aangenomen door de Eerste Kamer. En alleen een referendum kan dat nog een halt toe te roepen. Bijna 300.000 Nederlandse burgers hebben al een ondersteuningsverklaring getekend om het onderwerp opnieuw op de agenda van de Tweede Kamer te zetten.

Bedenk bij deze dat een ‘sleepnet’ van de inlichtingendiensten alle communicatie via digitale verbindingen zoals computer, smart-tv en telefonie (vast en mobiel) mogen opslaan van hele woonwijken om dat jaren te bewaren. Bovendien mogen de inlichtingendiensten ook een geheime DNA-databank aanleggen die met buitenlandse veiligheidsdiensten mag worden gedeeld. Niets te verbergen? Dat kan, maar weet u over een jaar nog wat u precies heeft gedaan, met wie heeft gesproken en waar u op welk tijdstip bent geweest?
U zult maar niets fout gedaan hebben, maar wel als verdachte worden opgepakt en verhoord! Spijt als haren op uw hoofd komt dan te laat!
Niet overtuigd?  De eerste Nederlanders zijn in het buitenland al geweerd en teruggestuurd vanwege vermeende radicale verbindingen die niet bestaan. Voor een uitgebreidere argumentatie over de wet kunt u bijvoorbeeld kijken op geensleep.net.

Het referendum kunt u
hier tekenen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina