Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-10-2017  

AED de Bonkelaar kan ook buurtbewoners redden

 

ALMELO - Een hartstilstand komt vaak onverwacht. Daarom is het belangrijk om altijd een AED in de buurt te hebben. Dat apparaat kan iemand met een hartstilstand redden door een schok te geven die het hart weer laat kloppen. Veel AED’s in Nederland hangen binnen in gebouwen. Om een AED overal snel ter plaatse te kunnen brengen, is het echter belangrijk dat er voldoende AED’s buiten gebouwen bereikbaar zijn.

Obs de Bonkelaar aan de Jan Tooropstraat heeft aan de oproep de AED buiten op te hangen gehoor gegeven vanwege het verschil in overlevingskans indien zich hartfalen in de buurt voordoet. De beste overlevingskans bestaat namelijk indien de AED kan worden ingezet binnen 6 minuten en ambulances hebben meestal meer tijd nodig de plek des onheils te bereiken.
De stichting AED Hulpverlening Almelo bemiddelde en droeg het project bij de Bonkelaar voor bij de Hartstichting en de Vriendenloterij om de aanschaf van een buitenkast mogelijk te maken. De AED aan de Jan Tooropstraat is tevens opgenomen in het ‘bewakingscircuit’ van AED Hulpverlening dat inmiddels zo’n 80 AED apparaten in Almelo omvat maar ook afhankelijk is van sponsoring.

Meer info: http://www.aedhulpverleningalmelo.nl/

<< De trotse conciërge van de Bonkelaar bij de nieuwe AED-buitenkast

Archief
Terug naar vorige pagina