Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-07-2017  

De Klup zoekt vrijwilligers vakantiedagopvang

 

ALMELO – Stichting De Klup Twente zoekt enthousiaste vrijwilligers die drie of zes dagen mee willen werken aan de vakantiedagopvang voor kinderen uit het speciaal onderwijs. De vakantiedagopvang wordt georganiseerd tijdens de laatste twee weken van de zomervakantie.
Deze gezellige dagen in het Meester Siebelinkhuis zijn dit jaar op 21, 22 en 23 en 28, 29 en 30 augustus, steeds maandag tot en met woensdag van 09.30 tot 15.30 uur. Er maken kinderen uit meerdere Twentse gemeenten gebruik van de Klup-vakantiedagopvang.
De vakantiedagopvang heeft enerzijds als doel ouders te ontlasten en anderzijds kinderen uit het speciaal onderwijs een leuk, leerzaam en afwisselend programma in een veilige omgeving te bieden zodat ze weer een beetje wennen aan het ritme van school. Gedurende de gehele dag worden er door een enthousiaste groep vrijwilligers allerlei activiteiten aangeboden.
Hierbij kan gedacht worden aan buitenspelen, knutselen, koken of bakken, sport en spel en kleine uitstapjes naar bijvoorbeeld de Stadsboerderij. Bij mooi weer wordt er een zwembadje buiten gezet en vanzelfsprekend staat er ook een middagje gamen in FUN-IE-FIT op het programma.
Tussen de middag wordt gezamenlijk brood gegeten.
De kinderen worden in een groep ingedeeld naar leeftijd (vanaf 5 jaar) en hebben allemaal een eigen vaste begeleider. Elke dag wordt er een klein verslagje geschreven over wat er gedaan is.
De groep begeleiders kent een vaste kern met heel ervaren mensen, die ieder jaar wordt aangevuld met nieuwe vrijwilligers. Van deze nieuwe mensen wordt verwacht dat zij van 09.00 tot 16.00 uur beschikbaar zijn op minimaal drie opeenvolgende dagen en bereid zijn om één avond mee te helpen met de voorbereidingen. In de aanloop is er een bijeenkomst voor de vrijwilligers om alles goed voor
te bereiden.
Opgave en informatie bij Jolanda Overdorp (Meester Siebelinkhuis Berlagelaan 2 7606 ST Almelo) 06-14465288 of door een mailtje te sturen naar jolanda@deklup.nl . Zie ook: www.deklup.nl

Archief
Terug naar vorige pagina