Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-02-2017  

Almelo wint GemeentePioniersAward


Foto: ZGT Almelo
 

ALMELO - De mogelijkheid tot digitale aangifte van borelingen in het ZGT-ziekenhuis in Almelo heeft de gemeente de publieksprijs van de landelijke GemeentePioniersAward opgeleverd. Burgemeester Arjen Gerritsen maakte dat gisteravond trots bij aanvang van de gemeenraadsvergadering bekend.
De geboorteaangifte in het ziekenhuis gaat met behulp van twee door de gemeente beschikbaar gestelde iPads, waardoor men niet meer speciaal voor de aangifte naar het stadhuis moet.
Een geboorteaangifte kon al eerder in het Almelose ziekenhuis via het geboorteloket. De beperkte ambtelijke bemanning van een uur per dag zorgde er ruim een jaar geleden voor dat die mogelijkheid na jaren werd stopgezet, vanwege een te beperkt gebruik. Een geboorteaangifte moet wettelijk plaatsvinden binnen drie dagen in de gemeente waar het kind ter wereld komt.
In het ZGT-ziekenhuis in Almelo vonden vorig jaar zo’n 2.500 geboorten plaats.
Het succes van de geboorteaangifte via de gemeentelijke iPad heeft veel belangstelling van andere gemeenten met ziekenhuizen met een kraamafdeling. In Weert is vorig jaar juni het SJG-ziekenhuis eveneens begonnen met digitale aangifte van geboorten.

Archief
Terug naar vorige pagina