Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-02-2017  

Dodelijke steekpartij opnieuw naar Gerechtshof

 

DEN HAAG/ALMELO – De Hoge Raad vindt dat de strafzaak tegen een man uit Almelo die op vrijdagavond 23 januari 2015 in Almelo bij een ruzie aan de Sluitersveldsingel de 45-jarige Hans Woudstra dood stak, opnieuw door het Gerechtshof moet worden behandeld. 
De Rechtbank in Almelo veroordeelde de dader tot 8 jaar cel en in hoger beroep werd dat voor het Gerechtshof in Arnhem 10 jaar cel.
Tijdens de eerdere rechtszaak in Almelo zei de dader dat hij de bewoners van de flatwoning wilde verdedigen, maar volgens het Gerechtshof zocht de man juist zelf bewust de confrontatie op met de slachtoffers. De Hoge Raad oordeelt nu dat deze uitspraak door het Gerechtshof onvoldoende is gemotiveerd en onvoldoende is gekeken naar het verweer dat de man uit noodweer zou hebben gehandeld.
De man die de 45-jarige Hans Woudstra doodstak was in de flat op bezoek en stormde plots met twee messen in zijn handen naar buiten. Daar stak hij de vader van het meisje, waarom de ruzie ontstond in het Schelfhorstpark, neer en verwondde Hans Woudstra dodelijk.

Archief
Terug naar vorige pagina