Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-02-2017  

Almelo op 14 in nationale armoede-grafiek

 

ALMELO – De gemeente Almelo behoort tot de vijftien armste steden van het land. Volgens cijfers van het Centraal Bureau Statistiek (CBS-jaarcijfers 2014) staat de stad op de veertiende plek. In Overijssel scoort alleen Enschede nog slechter met plek zeven. Hengelo volgt op plek zevenenveertig, Deventer op vijftig en Zwolle staat van de grootste vijf Overijsselse steden op vijfenzestig.
Van het Almelose aantal huishoudens leeft 4,7 procent al langer dan vier jaar onder de armoedegrens, In Enschede bedraagt dat percentage zelfs 5,7 procent. In Hengelo is dat 3,7 procent en Deventer en Zwolle volgen respectievelijk met 3,6 procent en 3,4 procent.

Eigen vermogen
Tubbergen en Dinkelland kennen in Twente het hoogste gemiddelde eigen vermogen van huishoudens met respectievelijk 155.000 euro en 148.000 euro en staan daarmee in de top 20 van ons land. Daar steken de steden Hengelo, Almelo en Enschede schril bij af met vermogens van 8.500 euro, 4.600 euro en 2.600 euro. Dat vermogen zit vooral in de eigendomswoningen die weer in waarde stijgende zijn.

Volgens de gegevens van het CBS zijn de inwoners van Rotterdam gemiddeld de armste van het land. Ruim 18 procent van de Rotterdammers zit onder de lage-inkomensgrens.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina