Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-10-2016  

Koninklijk paar op werkbezoek in Almelo


Met een vuist in de lucht en een lach op het gezicht begon het Koninklijk werkbezoek aan Twente in Almelo
 

ALMELO – Het werkbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Twente begon vandaag in Almelo waar duizenden stadgenoten langs de kant stonden bij het nieuwe stadhuis, de Hagedoornschool in het Goossenmaatspark en bij het Polman Stadion van Heracles Almelo.
Voor het stadhuis handjes schudden met belangstellende stadgenoten,  een muzikale serenade en in het stadhuis een korte kennismaking met de nieuwe Almelose burgemeester Arjen Gerritsen. Het gezelschap onder aanvoering van CdK Ank Bijleveld trok al snel verder naar de Hagedoornschool waar het Koninklijk paar werd bijgepraat over het Nieuwstraatkwartier en haar specifieke kenmerken. Een pluim op de hoed was er voor de veerkracht van de burgers in de wijk die het niet makkelijk hebben maar toch maar met elkaar het gehele Goossenmaatspark hebben opgeknapt. In de leegstaande Hagedoornschool gaan binnenkort projecten van start voor de wijk.
In het stadion van Almelo’s trots Heracles, maakte het Koninklijk paar kennis met het gedetineerdenproject dat Heracles uitvoert in samenwerking met de leiding van de met sluiting bedreigde gevangenis De Karelskamp. Het samenwerkingsproject moet gedetineerden helpen terug te keren in het maatschappelijk patroon. Koning Willem Alexander en Koningin Maxima onderhielden zich hier met twee gedetineerden, de projectleider,  clubvoorzitter Jan Smit en algemeen directeur Nico Jan Hoogma. Ook werd er kort geluncht voordat het werkbezoek zicht voortzette bij wasserij Springendal in Oud Ootmarsum, Erve Meinders in Tilligte en het hippische domein van springruiter Gert-Jan Bruggink in De Lutte.

Fotoreportage Jan Bril

Fotoreportage (128 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina