Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-10-2016  

Eenjarige proef, auto door de Grotestraat


De proef zou gisteren al ingaan, maar vandaag waren medewerkers van de gemeente nog koortsachtig bezig met de aanleg van 7 parkeerplaatsen.
 

ALMELO – De Citypromenade en een deel van de Grotestraat Zuid zijn sinds jaar en dag autovrij voor winkelend publiek, maar daar komt een kentering. Al langer werd geopperd om in het Noordelijk deel van de Citypromenade weer éénrichtingsverkeer in te voeren van Oranjestraat tot Hagengracht maar een eerste proef begint volgende week in de Grotestraat Zuid tussen de Bavinkstraat en de Hofkampstraat. Voor de bewoners aan de Bavinkstraat, Looleestraat en Vechtstraat een hele opluchting want sinds de afsluiting eindjaren ’80 van het nu weer open te stellen deel van de Grotestraat Zuid heeft men alleen maar meer overlast gekregen van auto’s in de smalle woonstraten. Minder blij zijn weer bewoners in de Hofkampstraat hoewel de straat nu vaak verkeer in twee richtingen te verwerken krijgt door automobilisten die even een snelle boodschap willen doen in dit deel van de binnenstad.
Minder blij met de proef is ook woningstichting Beter Wonen dat met het complex Manchester tal van huurappartementen heeft in de Grotestraat. Henk ter Horst Mode, de kartrekker in dit deel van de Grotestraat Zuid, zit ook niet te wachten op de proef en stelt dat de openstelling nauwelijks van invloed zal zijn op de verkoopcijfers. Daar staat tegenover dat andere ondernemers in dit deel van de straat wel hogere omzetcijfers verwachten. De éenjarige proef moet nu gaan bewijzen of er meer klantgerichte reuring ontstaat. Chinees restaurant Hong Hua kon wel eens de lachende derde worden maar dan moeten de paaltjes wel langer naar beneden dan 19.00 uur ’s avonds. De eindconclusie kan ook weleens worden dat het éénrichtingsverkeer in de Grotestraat Zuid via de Hofkampstraat een betere en veiliger afwerking krijgt dan via de smalle Bavinkstraat. Over een jaar weten we meer!

Archief
Terug naar vorige pagina