Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-10-2016  

Opnieuw reuze carrouselbank voor Boessenkool

 

ALMELO – In de onlangs gereed gekomen derde nieuwe productiehal van Machinefabriek Boessenkool in Almelo is eind deze week de grootste carrouseldraaibank van Nederland geplaatst. Het ruim 100-jarige Boessenkool is een der innovatiefste maakbedrijven van Oost Nederland en timmert als zodanig onder directie van de heer E.M. Osse met regelmaat op de trom. Het is de tweede precisiecarrouselbank van die grootte, na een eerdere plaatsing in 2011. De machine kan CNC carrouseldraaiwerk produceren tot een doorsnee van 5,5 meter, een hoogte van 4 meter en met een max. gewicht van 60.000 kg.
Onder de afnemers van de OEM-Group, waartoe Boessenkool behoort, o.a. bekende namen als General Electric, Siemens, Stork, energiemaatschappijen en bedrijven in de petrochemie en (internationale) onderzoekcentra als bijvoorbeeld CERN in Geneve en ESO in Garching.  

Boessenkool heeft deze tweede nieuwe Hankook Carrrouselbank aangeschaft ten behoeve van de nieuwe onderneming S4 Manufacturing B.V.  – een samenwerking met S4 Energie – in de productiehal aan de Plesmanweg in Almelo.

S4 Energy, is specialist in energieopslag voor industriële- en infrastructurele toepassingen, onder de noemer KINEXT, het innovatieve,  zelfontwikkelde medium voor energieopslag met een unieke combinatie aan eigenschappen zoals o.a. het vliegwiel voor 'peakshaving and energystorage'.

De Almelose transportonderneming en specialist in het plaatsen van machines Rensink BV, had voor het transport van de Koreaanse Hancook VTC 40/50 CNC maar liefst 12 trucks nodig.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina