Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-10-2016  

Indiƫ, van oude textielfabriek naar hippe woonwijk

 

ALMELO - Hoe maak je van een oude, traditionele textiellocatie in het hart van de stad een hippe woonwijk? Een wijk die bruist, waar ruimte is voor creativiteit en waar onverwachte dingen ontstaan. Het antwoord op deze vraag ligt bij Ter Steege Bouw Vastgoed, dat van het voormalige Indiëcomplex van Ten Cate in Almelo een geliefde woonwijk maakte. Indië; een toplocatie in Almelo! 

Twee jaar geleden startte Ter Steege met de bouw van de woningen. Inmiddels zijn we 100 woningen verder, zitten de volgende 100 woningen in de pen en volgen daarna nog zo’n 400 huizen.

Renovatie en nieuwbouw voor een breed publiek
Het woningaanbod is breed. Neem nou De Spoelerij met achttien energie-neutrale huurwoningen. Of De Spinnerij die ook in tact is gebleven en in zes delen is verdeeld. Zes potentiële woningen waar de echte liefhebber zijn hart kan ophalen. Hij krijgt de kans om helemaal zelf zijn eigen droomplekje te creëren. Voor de voormalige trafo-ruimte geldt hetzelfde. Deze is ook blijven staan en wordt door de kopers gerenoveerd tot een woning met kantoor. Zonder twijfel uniek in zijn soort.

Leef!wel woningen
Ook voor de liefhebbers van een nieuwbouwhuis is er ruime keuze. Een groot deel van de woningen is gebouwd volgens het Leef!wel-concept van Ter Steege. De woningen zijn volledig eigen te maken door allerlei keuzes die worden aangeboden via de Leef!stijl Planner. Keuzes die geheel zijn afgestemd op de leefstijl van de betreffende kopers, maar die ze lang niet altijd zelf zouden verzinnen. Neem nou de tweede (extra lage) trapleuning speciaal voor kinderen, passend bij de Leef!stijl kinderen. En volgend jaar gaan de eerste appartementen in de wijk in verkoop. De ontwikkeling ervan is in volle gang.

Een beetje oud, een beetje nieuw en een scheutje lef
Maar wat geeft Indië nou dat beetje extra? Wat maakt de wijk zo geliefd? Erwin Tijhof,  van Ter Steege Gebiedsontwikkeling: “Het is de hele sfeer. Wanneer je het terrein op komt lopen, voel je het al. Het is anders dan een gewone nieuwbouwwijk. Oud en nieuw zijn er met elkaar verweven. Je voelt en ziet de historie van de wijk. En dat is mooi.”

Het kloppend hart van Indië is het Stadslab; een hippe ontmoetingsplek waar regelmatig activiteiten plaatsvinden. Gewoon een initiatief vanuit de ondernemers zelf. “Door anderen de ruimte te geven, ontstaan er dingen. Dat is bij het Stadslab gebeurd, maar ook de vrijheid die we geven in de renovatie van de trafo-ruimte en spinnerij gaat ongetwijfeld een aantal pareltjes in de wijk opleveren. En dat maakt Indië alleen maar leuker. Deels bestaat het uit woningen waar veel mensen zich toe aangetrokken voelen. En deels uit bijzondere elementen voor een zeer selecte doelgroep. Die bijzondere elementen; daar is lef voor nodig. Maar ze geven de gehele wijk wel een extra dimensie!”
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina