Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-10-2016  

Almelose schrijfster op short list Stimuleringsprijs

 

ALMELO - De mede door de Almelose Jeannette van Ditzhuijzen geschreven roman Ren, Janina, ren! staat op de short list van de Schrijverspunt Stimuleringsprijs. Met deze prijs wil Schrijverspunt extra aandacht geven aan de beste boeken van debuterende en minder bekende auteurs. Van de 29 genomineerde boeken staan er nu vijf op de short list waarop iedereen gedurende de maand oktober zijn stem kan uitbrengen: www.schrijverspunt.nl/schrijverspunt-stimuleringsprijs-2016.

De roman, die Jeannette van Ditzhuijzen met de Groningse Marjan Brouwers schreef, beleeft inmiddels zijn derde druk. Het boek beschrijft de oorlogservaringen van Janina de Marchena-Katz. Zij werd geboren in Polen en kwam er als tienjarig meisje alleen voor te staan. Op de vlucht voor de Duitsers zocht zij haar toevlucht bij diverse families. Sinds 1947 woont Janina op Curaçao, waar Van Ditzhuijzen en Brouwers haar eerder dit jaar een exemplaar van de roman over haar jeugd aanboden.

De roman is mede tot stand gekomen met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied.
Marjan Brouwers en Jeannette van Ditzhuijzen onderzochten de achtergronden van Janina’s oorlogservaringen en schreven er deze roman over. Ze spraken uitgebreid met Janina zelf en deden onderzoek naar haar verleden en familie. Vrijwel alle personen in dit boek hebben echt geleefd. De roman is geïllustreerd met een stamboom van Janina’s familie en diverse foto’s en wordt uitgegeven in het Nederlands en Engels door LM Publishers (voormalig KIT Publishers).

ISBN: 9789460224225 (NL) en 978-9460224263 (Eng)
paperback, 216 pagina's
inkijkexemplaar en kort filmpje (1 minuut)

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina