Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-09-2016  

Gerritsen geïnstalleerd als 1e burger van Almelo


CdK Ank Bijleveld nam Arjen Gerritsen de ambtseed af die werd voorgelezen door de griffier van de provincie Overijssel
 

ALMELO – De geboortige Enternaar Arend Jan (Arjen) Gerritsen (46)  is vanmiddag geïnstalleerd als burgemeester van Almelo. Commissaris der Koning  Ank Bijleveld nam Gerritsen de ambtseed af . Gerritsen verkondigde dat hij graag de mouwen opstroopt om Almelo en zijn burgers betere tijden te bezorgen en de kar wil trekken waar het kan en duwen waar het moet.
Gerritsen kent Almelo vanuit zijn middelbare schooltijd en ‘onthulde’ dat hij met regelmaat een ijsje snoepte bij Talamini. In bestuurlijke zin kreeg hij vroeger als raadslid en wethouder in buurgemeente Wierden ook met Almelo te maken. In die zin betoogde hij dat het Twents belang ook het Almelo’s belang is. Gerritsen wil tussen de mensen en boven de partijen staan. Hij dankte zijn voorganger Jon Hermans-Vloedbeld die hem in de afgelopen weken bijpraatte over alle ‘ins and outs’ die in Almelo spelen. Gerritsen was eerder burgemeester van het Groningse Haren (2002-2007) en het Utrechtse De Bilt vanaf 2007 tot zijn benoeming in Almelo.

Fotoreportage: Jan Bril

Update:
De nieuwe burgemeester van Almelo, Arjen Gerritsen (VVD) heeft zijn hielen nog niet gelicht in De Bilt of het is ‘hommeles’ in het Utrechtse stadje. Wethouder en partijgenote Jolanda van Hulst stapte, op de dag van de installatie van Gerritsen in Almelo, per direct op omdat zij zich niet genoeg gesteund voelde door de eigen Biltse VVD-fractie.  Van Hulst was o.a. gebiedswethouder van Groenekan, Hollandsche Rading en Westbroek in het uit meerdere kernen samengevoegde De Bilt. Zij wachtte de benoeming van waarnemend burgemeester Bas Verkerk (VVD) op donderdag 29 september a.s. niet meer af. Verkerk was voordien burgemeester van Delft.

Fotoreportage (41 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina