Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-09-2016  

Jon Hermans uitgezwaait als burgemeester

 

ALMELO – Tijdens een bijzondere raadsvergadering in het bijzijn van de Overijsselse Commissaris der Koning Ank Bijleveld, werd zaterdagmiddag officieel afscheid genomen van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld die maandag officieel start als waarnemend burgemeester van Oud-Beijerland. Tijdens de plechtigheid werd o.a. de Almelose ambtsketen en de voorzittershamer overgedragen aan loco-burgemeester Irene ten Seldam.
Voor Hermans restte bloemen, een cadeau van de raad en een staande ovatie. Daarna toog Hermans naar het Indiëcomplex waar met een kleine 1.000 stadgenoten een eenvoudige maaltijd werd gesoupeerd.  Ook daar een klaterend applaus toen Hermans,  met haar kleinkind aan de hand en vergezelt van haar kinderen en hun eega’s de oude fabriekshal van Ten Cate binnenwandelde om van haar burgers afscheid te nemen die zij sinds haar benoeming in 2009 diende.
De geboortige Hengelose Jon Hermans-Vloedbeld was voordien burgemeester in Ridderkerk (2004-2009), Ouderkerk (2001-2004) en raadslid en wethouder in Losser  tussen 1988 en 2001.

Fotoreportage: Jan Bril

Update:
Hermans pleit in afscheidsrede voor een meer participerende overheid om burger en stadsbestuur beter te binden.
Lees in De Roskam 

Fotoreportage (194 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina