Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-09-2016  

Aftredende Hermans hopt naar Oud-Beijerland

 

ALMELO – De deze week aftredende burgemeester van Almelo Jon Hermans-Vloedbeld, neemt geen vakantie maar gaat maandag a.s. - één dag voor haar aftreden in Almelo - aan de slag als waarnemend burgemeester van Oud-Beijerland. Zij volgt daar burgemeester K. Tigelaar op die werd benoemt in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Hermans wordt de laatste burgemeester van Oud-Bijerland (± 23.000 inwoners) vanwege een op stapel staande gemeentelijke herindeling.

Hermans keert daarmee terug naar de regio waar zij eerder burgemeester was in Ouderkerk (nu gem. Krimpenerwaard) en Ridderkerk, voordat zij werd benoemd in Almelo. In Ridderkerk kwam Hermans in aanvaring met de Rotterdamse erfgenamen van een woonboot die volgens het college van de gemeente moest verdwijnen. De gemoederen onder de bevolking raakten toen dermate verhit, dat de gemeenteraad ingreep en alsnog besloot dat de afgelegen woonboot mocht blijven liggen.

Hermans maakte voor het aflopen van haar bestuurstermijn publiekelijk dat zij geen tweede ambtsperiode in Almelo ambieerde. Het overlijden van haar man was daar mede debet aan. Hermans had behoefte aan het vinden van een nieuwe balans in haar leven, gaf zij destijds te kennen. Wel accepteerde ze de benoeming als waarnemend burgemeester van Almelo en volgde dus zichzelf op, op tijdelijke basis. De politieke carrière van de geboortige Hengelose begon in Losser als raadslid en werd er later wethouder voor de VVD.

Archief
Terug naar vorige pagina