Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-09-2016  

MAFF Center open en uitreiking Krikhaar Prijs

 

ALMELO – Afgelopen zaterdag werd het Kunstcentrum MAFF in de Schuttenstraat geopend, onderdeel van het Maff Media Art Festival. Tijdens die bijeenkomst werd de door MAFF geadopteerde uitreiking van de jaarlijkse Herman Krikhaar Prijs uitgevoerd dat eerder onderdeel was van de ter ziele gegane Kunstroute wegens inkrimping van de gemeentelijke subsidie.
Voor de Herman Krikhaar Prijs waren genomineerd  de kunstenaars Erna Futselaar (Monument voor alle overleden kinderen' op de algemene begraafplaats 't Groenedael in Almelo), Eimar  Reinita (graffiti in openare ruimte), Freddy Hoevers (muurgedichten Almelo) en Léonida Vega Vargas (fotokunstwerk in de voetgangerstunnel van NS Station Almelo Centraal).
Raadslid Jan Hammink (LAS) hield als oude vriend van wijlen kunstenaar en wereldwijd bekende galeriehouder Herman Krikhaar een inleiding. Juryvoorzitter Hilde Klaassens reikte de oorkonde en cheque van 500 euro uit aan de uit Zuid Amerika afkomstige Léonida Vega Vargas. Zij studeerde aan de AKI in Enschede, woont in Almelo en bewerkt kunstzinnige foto’s met penseel.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (75 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina