Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
05-09-2016  

Verkeerslichten Deldensestraat verdwijnen

 

ALMELO – De gemeente Almelo gaat de verkeersregelinstallatie op de kruising Violiertstraat/Deldensestraat weghalen. Het verkeer op de Violierstraat krijgt dan voorrang en de Deldensestraat krijgt drempels (uitritconstructie) bij het kruispunt. De werkzaamheden beginnen binnenkort tegelijk met de reconstructie van de Violierstraat tot de Bornsestraat, het laatste deel van de Violierstraat dat nog gereconstrueerd moet worden. De kapitale platanen worden omgehakt van 19 t/m 21 september vanwege het wortelstelsel dat fietspaden en trottoir opdrukt. Zij worden vervangen door de Amerikaanse amberboom. Tijdens de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid.

<< Tegen het weghalen van de verkeerslichtinstallatie bestond groot verzet, ook uit kringen van de gemeenteraad. Dit mede vanwege het plan voor een vestiging van AH en andere winkels van het concern op het braakliggende terrein op de hoek met de Bornsestraat. De in- en uitrit naar het geplande winkelcentrum is geprogrammeerd aan de Violierstraat, juist tussen de dichtbij elkaar liggende verkeerslichteninstallaties. Die ‘belemmering’ wordt op de kruising Violierstraat/Deldensestraat nu ‘opgeruimd’. Of de bezwaren van omwonenden en een groot deel van de gemeenteraad tegen de vestiging van AH nu ook verleden tijd is, kan worden betwijfeld.
Volgens scheidend wethouder Anja Timmer kan de betreffende verkeersregelinstallatie in ieder geval probleemloos weg omdat de intentie van het verkeer op de Violierstraat danig is verminderd na de aanleg van de Nijreessingel.


Archief - lees ook:
29-01-2015:     Vragen LAS aan B&W over bouwlocatie Violierstraat
11-03-2014:     Raad wijst komst supermarkt Violierstraat af
29-10-2013:     Kritiek groeit tegen AH aan Violierstraat
12-06-2012:     Raadsvergadering over AH naar Violierstraat
24-03-2012:     Het spel rond het vestigen van supermarkten
14-09-2012:     AH mag naar Bornsestraat/Violierstraat

Archief
Terug naar vorige pagina