Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-04-2016  

Baptisten voorganger Henk Mol (65) overleden

 

ALMELO - Op 18 april 2016 is in zijn woonplaats Almelo na een ernstige ziekte overleden Albert Hendrik Mol. Hij zou twee dagen later (vandaag), op 20 april, 66 jaar geworden zijn.
Henk Mol volgde naast zijn werk als grafisch ontwerper diverse theologische studies. In de jaren 80 werd inval predikant in diverse Baptisten gemeenten in het oosten en noorden van Nederland. Toen in 1990 de voormalige Baptisten Gemeente Bethel aan de Nieuwstraat in Almelo vacant werd, kwam Henk Mol daar als consulent (plaatsvervangend voorganger). Vele jaren leidde hij de zondagse erediensten, begrafenissen en huwelijksinzegeningen.
Toen in 1996 de beide Baptisten Gemeenten in Almelo samen verder gingen als de Baptisten Gemeente “de Bron”, werd er groots afscheid van Henk genomen, niet wetende dat hij in 2002 weer werd gevraagd om het consulentschap op zich te nemen na het vertrek van de toenmalige predikant.
Ondanks het feit dat Henk Mol al als voorganger van de Baptistengemeente Borne aan het werk was, nam hij weer vol overgave deze taak op zich en heeft weer meerdere jaren veel tijd en energie gestoken in de Baptistengemeente in Almelo.
Daarnaast heeft hij zich, samen met zijn vrouw, het leed in Roemenië erg aangetrokken en hebben daar heel veel werk verzet in samenwerking met Stichting Nusfalau. In Almelo boden ze Roemeense meisjes onderdak en zorgden dat zij werk vonden als au-pair, maar gingen in de vakantieperiodes ook regelmatig met een auto volgeladen met hulpgoederen naar Roemenië. Tijdens die periode heeft hij in Roemenië een ernstig ongeluk gehad waarbij zijn been verbrijzeld raakte. Dit maakte dat zij zich nog meer inspanden om de ziekenzorg in dat land te ondersteunen.
Na zijn consulentschap in Almelo bleef hij als lidmaat betrokken in Almelo en maakte daar ook nog enkele jaren deel uit van de kerkenraad en bleef als plv. voorganger altijd beschikbaar voor rouw- en trouwdiensten.
In 2015 werd bekend dat hij ernstig ziek was. In de eerste fase sloegen kuren goed aan en Henk bleef de zondagse diensten verzorgen en bleef als voorganger/consulent verbonden aan de Baptisten Gemeente te Borne. Daar mocht hij in de eerste week van April 2016, met dank aan de Wensambulance die het vervoer mogelijk maakten, nog voor een laatste keer het H. Avondmaal vieren te midden van de gemeente waar hij 15 jaar lief en leed mocht delen. Afgelopen weekend voelde hij zijn krachten verminderen en vierde alvast in het vooruit (20 april zou hij 66 zijn geworden) zijn verjaardag met vrouw, kinderen en kleinkinderen. Op 18 april jl. overleed hij in zijn eigen woning te Almelo.
Henk Mol wordt herdacht tijdens een dankdienst op vrijdag 22 april a.s. om 13.30 uur in de Baptistengemeente “de Bron” aan de Adriaen Brouwerstraat 2 te Almelo, waarna hij te ruste zal worden gelegd op de gemeentelijke begraafplaats ’t Groenedael te Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina