Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
14-04-2016  

Moordverdachte Hoornbladstraat sprong uit raam

Maxima en Willem Alexander bijna getuige van zelfmoord
 

MÜNCHEN/ALMELO – De 48-jarige Arne J. die werd gezocht door de politie wegens het aantreffen van een dode in zijn huis aan de Hoornbladstraat in Almelo, heeft zelfmoord gepleegd. Dinsdagmiddag sprong de Almeloër uit het raam van de vijfde verdieping van het zeer luxe vijfsterren hotel Bayerischer Hof aan het Promenadeplein in München. De Almeloër kwam tot zijn daad kort nadat het Koningspaar Willem Alexander en Maxima in München waren gearriveerd vanwege een handelsbezoek van twee dagen aan de deelstaat Beieren. Hij liet een afscheidsbrief na.
Arne J. stond sinds zaterdagmorgen vroeg te boek als verdachte na het aantreffen van zijn dode medewerker Mart Biewenga (22) uit Schalkhaar in zijn duplexwoning aan de Hoornbladstraat.
De politie wilde dinsdagavond in het TV-programma Opsporing Verzocht aandacht besteden aan de moord en de gezochte verdachte, maar trok dat voornemen ijlings terug nadat uit München de treurige melding van zelfmoord binnen kwam.
De Münchener Abendzeiting berichtte vanmiddag dat het slachtoffer in Almelo mishandeld zou zijn en seksueel misbruikt door de op de vlucht geslagen Almeloër. Vooraaf aan het misbruik zou het slachtoffer op vrijdagavond K.O. druppels zijn toegediend in de woning van de moordverdachte. Het onderzoeksteam van de politie in Nederland stuurde vandaag een delegatie naar München om ter plekke de hotelkamer te schouwen waaruit Arne J. zich uit het raam stortte. Ook zijn de Nederlandse onderzoekers aanwezig bij de obductie van het lichaam van Arne J. die zich met de sprong uit het raam onttrok aan vervolging.

Archief
Terug naar vorige pagina