Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-04-2016  

Kick Off Autismeweek bij De Liaan


De Liaan aan de Boompjes 24 in Almelo.
 

ALMELO – De start van de landelijke Autismeweek werd vrijdagmiddag gevolgd door de lokale Kick Off van de stichting Aveleijn in de locatie ‘De Liaan’ aan de Boompjes onder het motto ‘Neem een duik in de wereld van het Autisme'.
De Liaan is een leer- werkproject waarin kinderen met autisme ervaring op doen in sociale vaardigheden en zelfredzaamheid. Zo vertelde Laura over haar werktraject bij lunchroom Feijn en wil ze Engels studeren om tijdens haar vakantie op Kreta beter uit de voeten te kunnen. Ook presenteerde ze papieren tassen voorzien met eigen tekeningen en algemene zegswijzen.
Emiel vertelde over zijn werkervaring bij Heracles Almelo, ON en het Klusjeshuis.

Het zijn niet de enige Almelose projecten voor kinderen met autisme. Zo werkt sportvereniging DRC 2012 sinds september 2014 samen met Prosoc Voetbalschool om kinderen met diverse vormen van autisme te leren omgaan met prikkels in teamverband. Wekelijks heeft trainer Peter van Meerten bij Sv DRC twee groepen onder zijn hoede tijdens groepstrainingen. Van de deelnemers en deelneemsters stroomden inmiddels twee kinderen door naar het reguliere voetbal, een bij de jongens van DRC en een bij het meisjesvoetbal van ON.
Van Meerten heeft met zijn Prosoc Voetbalschool soortgelijke projecten opgezet bij clubs in Hengelo en Enschede.
Op 3 juni a.s. trainen de Autiteams van Sv DRC 2012, Sv Juliana’32 en Vv Rigtersbleek van 17.00 uur tot 19.00 uur in het vernieuwde stadion van Heracles Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina