Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-03-2016  

Group 2000 heeft systeem tegen identiteitsfraude

 

ALMELO – Software ontwikkelaar Group 2000 in Almelo heeft met de licentie voor Europa van het 3D-gezichtsherkenningssysteem van de Amerikaanse fabrikant DSC een belangrijk wapen in handen tegen identiteitsfraude.
Het beveiligingssysteem scant de botstructuur van de schedel en combineert deze met foto’s uit het verleden zodat een unieke controle mogelijk is van individuen. Gekoppeld aan een datasysteem kunnen individuen op vliegvelden en aan landsgrenzen worden gecontroleerd. De schedel van elk individu is net zoals een vingerafdruk uniek waardoor het laten staan van een baard of plastische chirurgie herkenning niet meer kan voorkomen. Het systeem kan bovendien worden ingezet op locaties waar speciale veiligheidsnormen gelden zoals energiecentrales, researchafdelingen van bedrijven of bijvoorbeeld het weren van hooligans bij sportevenementen.
Group 2000 is o.a. wereldwijd actief in beveiligingssystemen en afluistertechnieken in de telecomindustrie.

Het bedrijf werd opgericht door de oud- Almeloër Hans Hulsbergen en heeft naast de hoofdvestiging in Almelo tevens kantoren in Freienbach – Zwitserland, Oslo – Noorwegen en Wilmington – USA. Hulsbergen is nog steeds aandeelhouder maar houdt zich nu vooral bezig met zijn wijngaarden in Italië, Zwitserland en Australië. Zijn Toscaanse Trasgaia 2006 werd in 2008 in Singapore in een blinde test door wijnkenners van naam uitgeroepen tot de beste wijn ter wereld.

Archief
Terug naar vorige pagina