Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-02-2016  

Deel ondernemers verlost van reclamebelasting

 

ALMELO – De ondernemers aan de Grotestraat Zuid tussen de Oude Veemarkt en de kruising Holtjesstraat/Grotestraat/Bavinkstraat zijn verlost van de jaarlijkse gemeentelijke reclamebelasting. Een zestal ondernemers maakte met succes bezwaar bij de bestuursrechter in Zwolle tegen de aanslag 2014 omdat men geen baat heeft bij de aanslag die tot doel heeft de evenementenkas te spekken van de verenigde ondernemers Centrum Almelo Aktief (CAA). 
De gemeente acht een hoger beroep tegen de uitspraak uit november vorig jaar niet zinvol en verkleint daarom het belastinggebied. Tegen de belastingheffing bestaat veel bezwaar onder ondernemers omdat men ‘niets heeft’ met de festiviteiten van CAA.
Dat geldt ook voor een horecaonderneemster aan het Kerkplein. In april 2014 won zij haar verzet in hoger beroep bij het Gerechtshof in Arnhem over de aanslagen 2011 en 2012 maar nu niet, door een aantal ‘kunstgrepen’ van CAA. Zij gaat opnieuw in hoger beroep.  Het eerste plan voor nog een groter ‘belastinggebied’ in het centrum van de stad sneuvelde al vroegtijdig omdat men te ver van de Koornmarkt/City Promenade zit waar de festiviteiten meestal plaatsvinden.

Archief
Terug naar vorige pagina