Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-02-2016  

Gemeente zegt exploitatie-deal wijkcentra op

 

ALMELO – Volgens een bericht op de website van juridisch adviesbureau JEEJAR, heeft de gemeente Almelo de formeel per 1 januari 2017 aflopende exploitatieovereenkomst met Accress opgezegd. Accres Exploitatie B.V.  is een honderd procent dochter van de gemeente Apeldoorn dat zich toelegt op horeca-exploitaties van gemeentelijke wijkcentra en sportaccommodaties. Accres nam in Almelo de exploitaties ter hand van o.a. wijkcentrum De Schelf, wijkcentrum De Schöppe, wijkcentrum Eninver, wijkcentrum Möll'nwiek , Wijkcentrum Goossenmaat en wijkcentrum De Driehoek, het vroegere ’t Veurbrook aan de Jan Tooropstraat.
Vooral de overname van de exploitatie aan de Jan Tooropstraat had voeten in de aarde. De nog bestaande stichting ’t Veurbrook (en nog met de gemeente procederende stichting) exploiteerde het gebouw meer dan 40 jaar maar om de overgang naar Accress mogelijk te maken, werd door de gemeente Almelo de huur opgezegd en de subsidiekraan van 26.000,00 euro per jaar dichtgedraaid. Accress kreeg na de verbouwing als ‘commerciële’ uitbater en verhuurder een jaarlijkse subsidie van liefst 250.000,00 euro.
In De Schöppe aan de Clematisstraat 2 legde Accress zich de laatste jaren meer en meer toe op commerciële verhuur aan bedrijven en instellingen. Zo zit er o.a. Zorgkantoor Serop, Wetswinkel Twente en De Cirkel met een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Het aantal wijkactiviteiten is er fors afgenomen.
Of de gemeente Almelo nog onderhandelt met Accress over een nieuwe overeenkomst is onbekend.

Archief
Terug naar vorige pagina