Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-02-2016  

Gijzelaar stadhuis uitgezet naar Turkije

 

ALMELO - Ahmet O. de restauranthouder die in 2008 een wethouder en vier ambtenaren enkele uren gijzelde in het Almelose stadhuis, is na twee derde van zijn straf te hebben uitgezeten, vrijgelaten en direct uitgezet naar Turkije, het land dat hij als Koerd ontvluchtte. Dat gebeurde al op 1 februari jl.
Ahmet O. draaide compleet door na enorme tegenwerking van de gemeente om een vergunning te verlenen. Een vergunning die hem eerder was toegezegd maar vanwege de toen actuele vernieuwingsplannen alsnog werd geweigerd omdat het voormalige V&D pand volgens die plannen in 2017 zou worden gesloopt. De tijd haalde dat plan inmiddels in en het pand wordt nu verbouwd.
Ahmet O. draaide helemaal door, stak het restaurant van zijn vrouw en zijn auto op de stoep van het stadhuis in de ‘hens’, waarna hij gewapend tot gijzeling overging van wethouder Kuiper en vier ambtenaren. Feitelijk was O. op zoek naar toenmalig wethouder Sjoers die eerder toezegde om de opening te verrichten, maar alsnog besloot dwars te gaan liggen bij het verlenen van een horecavergunning. Ahmet O. kreeg uiteindelijk 11 jaar detentie.
Het tv-programma Zembla maakte van de affaire een onthullende en journalistiek bekroonde reportage.

Lees ook: Gijzeling stadhuis teneinde, verdachte aangehouden

Archief
Terug naar vorige pagina