Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
24-01-2016  

Expo om Herman Krikhaar Prijs op eigen benen

 

ALMELO – Onlangs werd bekend dat de jaarlijkse  Atelieroute langs ateliers van Almelose kunstenaars, na 24 edities definitief wordt beëindigd. Onderdeel van de jaarlijkse Atelierroute was ook de expositie om de Herman Krikhaar Prijs ter nagedachtenis aan de geboortige Almelose kunstenaar en wereldberoemde atelierhouder.
Dit onderdeel blijft echter bestaan. De organisatie van de expositie en de verkiezing tot de prijzen, wordt verder georganiseerd onder de paraplu van de stichting Nieuwe Twentse Kunst (NTK). De organisatieovergang is met instemming van de familie van de overleden kunstenaar en voormalige galeriehouder. Voor de expositie om de Herman Krikhaar Prijs wordt een eigen website ontwikkeld door NTK dat in Almelo o.a. ook de exposities organiseert in het Torentje van TenCate aan de Egbert Gorterstraat. NTK is tevens de organisator van het jaarlijkse Media Art Flow Festival (MAFF).
Projectleider van de expositie om de Herman Krikhaar Prijs wordt de Almelose Hilde Klaassens. Zij is al sinds de ouverture van de Herman Krikhaar Prijs in 2008, bij de jaarlijkse organisatie betrokken.

Archief
Terug naar vorige pagina